Ötvenöt éves lett a hollywoodi rosszfiú, Christian Slater

Beleszületett a szórakoztatóiparba, megjárta a börtönt is, legendásak a szemöldökei, és titkolja a gyerekei nevét. Ezekről és sok más érdekességről olvashat cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő hollywoodi sztár, Christian Slater kapcsán.

Christian Michael Leonard Slater a hivatalos neve, a születési helye New York City. Az édesapja Michael Hawkins művésznéven ismert sorozatszínésznek számított, Mary Jo Slater nevű édesanyja Hollywood egyik legismertebb castingügynöke, de a nagyapja is híres rádiós volt. Ilyen családi háttérrel nem csoda, hogy Christian Slater korán színészkedni kezdett, és már hétévesen egy szappanoperában szerepelt.

Már egészen fiatalon sztár lett olyan filmeknek köszönhetően, mint a Billie Jean legendája, A rózsa neve vagy a Tiszta románc. A gyorsan jött hírnevet nehezen tudta kezelni, és hosszú ideig Hollywood egyik első számú rosszfiújának számított a botrányaival. Letartóztatták többek között ittas vezetésért, hatóság elleni erőszakért, fegyverbirtoklásért, kábítószerügyekért, a barátnője bántalmazásáért. 1998-ban három hónap börtönre is ítélték, de ebből végül csak 59 napot kellett leülnie.

Máig él a legenda a szemöldökéről

Nagyon hangsúlyos szemöldökökkel rendelkezik, amiket előszeretettel használ színészi játék közben is. Egy interjújában azzal viccelt, hogy kamaszként leborotválta a szemöldökeit, mert úgy akart kinézni, mint Spock a Star Trekből, utána pedig nem nőttek vissza rendesen. Az újságíró félreértette a viccet, valós információként írta meg, a legenda pedig azóta is kiirthatatlan Slater kapcsán.

Egy másik szemöldökkirály a példaképe

Talán a szemöldök miatt, talán másért, de a karrierje kezdetén Slatert gyakran hasonlították Jack Nicholsonhoz, amit egy idő után már ingerülten fogadott. Pedig amúgy a példaképéről van szó, akitől Az eastwicki boszorkányok és a Ragyogás jelentik a kedvenc filmjeit, és akinek a nyomdokába is lépett a Száll a kakukk fészkére színpadi változatában.

Nála a pohár mindig félig üres

Saját bevallása szerint nagyon nehezére esik pozitívan szemlélni az életet, nála az a bizonyos pohár tényleg mindig félig üres, és sosem félig teli. Korábban azt hitte, hogy majd a hírnévtől elmúlik a szorongása és bizonytalansága saját magában, de rá kellett jönnie, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Viharos szerelmi élet van mögötte

Olyan hollywoodi sztárok tartoztak a hódításai közé, mint Christina Applegate, Samantha Mantis, Nina Huang vagy Winona Ryder, akin saját bevallása szerint sem sikerült sosem túllépnie. Az első házassága hat éven át tartott a tévés személyiség Ryan Haddon oldalán két közös gyerekkel, és akkor ért véget, amikor a feleségét letartóztatta a rendőrség párkapcsolati erőszakért, ugyanis egy szórakozóhelyen törött üveggel vágta el Slater nyakát.

Titkolja a gyerekei nevét

2010-ben egy floridai nyaraláson ismerkedett meg Brittany Lopezzel, aki azóta is a párja. 2013-ban házasodtak össze, két gyerekük született, akiket a nyilvánosság teljes kizárásával nevelnek, még a nevüket sem árulták el a sajtónak.

Érdemes a kezét figyelni

Ugyanis híres arról, hogy a filmjeiben gyakran történik valami a kezeivel, és a legtöbbször valami csúnya dolog. A Gyilkos játékokban ellövik egy ujját, a Robin Hoodban nyíl szúrja át a tenyerét, a Rakoncátlan szívben mindkét tenyere megsérül, de a legújabb filmjét is érdemes figyelni ilyen szemmel is.

Épp érkezik az új filmje

A hazai mozikban a 2023-as Dzsungelhajsza révén láthattuk utoljára, azóta felbukkant a Cukormáz nélkül című Netflix-filmben és A Spiderwick krónikák sorozatban is. Augusztus 22-én debütál idehaza a Vészjelzés, amiben egy magánszigeten bulizó gazdag társaság egyik tagját alakítja, és még a kezével is történik valami. De még idén várható a Dexter: Original Sin című előzménysorozat is, amiben a címszereplő apját játssza.

Elolvasom a cikket