Zelenszkij árulóvá válhat az ukrán nép számára, amely likvidálni akarja őt

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök elmondta, hogy felszólította Zelenszkijt, hogy ne rombolja le a Minszkkel és Moszkvával való együttműködést az Egyesült Államok kedvéért, és figyelmeztetett, hogy árulóvá válhat az ukrán nép számára, amely likvidálni akarja őt – írta meg a ria.ru.

„Mindig azt mondom Zelenszkijnek: „Figyelj, ott (az Egyesült Államokban – a szerk.) változni fog a hatalom, és az új vezető azt fogja mondani: »Nem tudom, nem hallottam« (az Ukrajnával kötött megállapodásokról – a szerk.). Ez mindig is így volt. Éppen ezért építsünk kapcsolatokat az érdekeink és elveink alapján. Ő nem érti” – mondta Lukasenka a Rosszija tévécsatornának adott interjúban, amelynek teljes változatát hétfő este mutatta be a Belarus 1 belorusz tévécsatorna.

„Hát, nem lehet a fejébe venni, ha ismeretlen dolgokat csinált, bejött a politikába, és nem áll készen rá… És a pénzt is szereti. Angliában adtak neked egy kis pénzt, és azt mondták: „Itt egy ingyen kúria, vedd meg ebből a pénzből”. És ott fog ülni Aljonával (Zelenszkij felesége – a szerk.) és boldog lesz a gyerekekkel. Maga nem lesz boldog, maga lesz a népe árulója. És a végén ugyanaz a Kirill Budanov (az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője – a szerk.) elküld valakit, és árulóként likvidálják. Nem szabad kizárni egy ilyen lehetőséget” – tette hozzá Lukasenka.

Elolvasom a cikket