A Szajna hősei Mallorcán pihennek

Fábián Bettina a nyíltvízi úszók 10 kilométeres távján ötödikként végzett a párizsi olimpiai játékokon, ám a Szajna koszos vize miatt a magyar úszónő később megbetegedett, és kórházba került. Hasonlóan járt az egy évvel idősebb párja, Betlehem Dávid is, aki a nyílt vízen bronzérmet szerzett, ám ő is rosszul lett, immáron Magyarországon. A 20 éves Betlehem annyira beteg volt, hogy az autópályán kellett mentőautót hívnia magához.

Hétfőn, az olimpiát értékelő sajtótájékoztató keretein belül online bejelentkezett az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, akik már akkor jelezték: nyaralnak, és jól vannak. Kedden aztán a Magyar Úszó Szövetség is beszámolt Fábián és Betlehem hollétéről.

„A Szajna hősei Mallorcán pihennek. Fábián Betti és Betlehem Dávid végre nyaralhat picit – kiheverték a nyíltvízi úszóviadal utóhatásait, így olimpiai bronzérmesünk és szerelme, a női viadal 5. helyezettje Mallorca szigetén tölt el néhány felhőtlen napot. És nem, nem úszták körbe a szigetet” – írta a Magyar Úszó Szövetség a közösségi oldalán.

Elolvasom a cikket