Bárzongoristák játszanak a Vigadó Piano közönségének Budapesten

MH/ MTI
2024. augusztus 20. kedd. 11:56

A Szent István-napi programsorozat egyik helyszíne a Vigadó Piano, ahol kora délutántól estébe nyúlóan bárzongoristák játéka tölti be a Pesti Vigadó előtti teret augusztus 20-ig – olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Francia sanzon, amerikai bárzene, tangó, bossa-nova, swing és magyar slágerek népszerű dallamait hallhatják az ünneplők a legkiválóbb hazai bárzongoristák, köztük Fűzy Gábor, Lakatos Pecek László és Neumann Balázs vagy éppen Nyári Gyula előadásában – ismertették.

A közleményben Nyári Gyula bárzongoristát, a Magyar Bárzongoristák Egyesülete alapítóját, a színpad házigazdáját idézték, aki elmondta: ilyen szintű találkozójuk, mint a Vigado Piano eseményen, ritkán adódik. A bárzongoristák 14 órától egészen 22 óráig háromnegyed órás blokkokban lépnek a színpadra, önállóan vagy valamilyen formációban.

„Együtt játszunk a közönséggel, különböző stílusok között mozgunk, legyen szó egy külföldi slágerről, operáról, sanzonról vagy filmzenéről, miközben egy olyan zenei hagyatékot is ápolunk, amelyet nagyon fontos lenne az utókor számára megtartani” – mondta Nyári Gyula, kiemelve, hogy ezért is jött létre 2021-ben a Magyar Bárzongoristák Egyesülete.

A bárzongorista legendák mellett Gájer Bálint és Berki Tamás is közönség elé lépett, augusztus 20-án pedig Nika műsorát élvezheti a közönség – írták a közleményben, hozzátéve, hogy a zenei élményt a Vigadó Piano tematikus bárjainak kínálata teszi teljessé.

Elolvasom a cikket