Erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, és hajnövesztő hatása is lehet

Szirtes Györgyi
2024. augusztus 20. kedd. 9:06

A fabaceae növénycsaládba tartozó növény, tűszerű levelei oxidálódnak, és vörös színűvé válnak, ami a tea nevét – „vörös bokor” – is adta. A Rooibos teáról megállapították, hogy „hörgőtágítóként” működik, ami csökkentheti a vérnyomást és enyhítheti a légzési problémákat.

A csontokat erősítő ásványi anyagokkal, például kalciummal, fluoriddal és mangánnal teli Rooibos tea a csontozatnak is jó támogató lehet. Igya rendszeresen, hogy elősegítse a csontok erősebb növekedését.

Az olyan bőrbetegségeket, mint az ekcéma és a szénanátha egyaránt az allergia okozza, de a Rooibos tea fenoltartalmának és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően javíthat rajtuk.

A Rooibos tea polifenol-aránya azt jelenti, hogy természetesen magas az antioxidáns-tartalma. Ezek megtisztítják a szervezetet a káros szabadgyököktől. Valójában remekül fogyasztható az immunrendszer általános erősítésére is.

A Rooibos tea fogyasztásával és a teapor helyi alkalmazásával a bőrünknek is segíthetünk. Alfa-hidroxisav- és cinktartalma tökéletes segítség a leégés, a pattanások ellen, és elősegíti az öregedésgátlást.

A hagyományos teával és a zöld teával ellentétben a Rooibos koffeinmentes, így annyit ihat belőle, amennyit csak szeretne, anélkül, hogy befolyásolná az alvási szokásait. Valójában az álmatlanság egyik népszerű gyógymódja.

A Rooibos tea cinkben, rézben és káliumban gazdag, ezek az ásványi anyagok erősíthetik a hajszálakat, és bizonyítottan elősegítik a hajnövekedés sebességét.

Ha időnként emésztési problémáktól szenved, mint például IBS vagy gyomorgörcsök, a Rooibos tea lehet a megoldás. Rengeteg görcsoldó hatóanyagot tartalmaz, amelyek ellazítják az izmokat, különösen a bélben. Hogy megnyugtassa a gyomrát, fél órával étkezés előtt igyon meg egy csészével.

A Rooibos tea oxálsavmentes, így remek alternatívája a hagyományos teának és kávénak, így azok is fogyaszthatják, akiknek vesekő problémájuk van.

Elolvasom a cikket