Ez történne, ha mindennap ennénk hagymát

A hagyma A- és C-vitaminokat, B-vitaminokat, foszfort, vasat, kalciumot és antioxidánsokat tartalmaz – írja a Sporst.kz.

Egyaránt fogyasztható nyersen és főzve, mert nem veszíti el jótékony tulajdonságait, véd a cukorbetegség és a fertőzések ellen.

Már napi fél hagyma is növeli a jó koleszterinszintet, korlátozva a stroke, az érelmeszesedés, a szívroham vagy a trombózis kialakulását.

A hagyma hatása a csontokra és az ízületekre

Ez a zöldség az ízületeknek is jót tesz, sőt csökkenti a combnyaktörés kockázatát.

Mindez a hagymában található foszfornak, kalciumnak, kénnek és szilíciumnak köszönhető.

A hagyma a reumatikus problémákra is enyhülést hoz. Elég, ha a fájó pontot reszelt hagymával és gézzel borítjuk be. Egy óra múlva javulásnak kell bekövetkeznie.

Hagyma megfázás és vérszegénység esetén

A hagymát megfázás esetén is érdemes fogyasztani.

Ha fárasztó a köhögés, gyengeséget és torokfájást érez, készítsen hagyma alapú szirupot.

Nem kell mást tennie, mint kockákra vágni, és mézet önteni rá. Néhány óra elteltével szűrje le a tartalmát, és igya meg a folyadékot, mint egy hagyományos szirupot.

Azonnali megkönnyebbülést fog érezni, és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Emellett a hagyma segít megbirkózni a vérszegénységgel.

A hagyma nemcsak a vas kincsesbányája, hanem segít felszívódni az ételben lévő más ételekből is.

Hagyma akne

Talán nem is tudta, de a hagyma a külsőre is nagy hatással van.

Ha beilleszti a napi menübe, javulást fog tapasztalni a bőre megjelenésében – a hegek kevésbé lesznek feltűnőek, a pattanások eltűnnek.

Ezenkívül erősödni fog a haja és a körmei. A kénvegyületek jelenlétének köszönhetően a hagyma megtisztítja a szervezetet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól.

Elolvasom a cikket