„Fekete listás” reggelik

Táplálkozási szakértők elárulták, hogy ők maguk milyen ételeket nem esznek reggelire – írja a Sports.kz.

Kolbászok vagy más feldolgozott húsok

Roxana Ehsani táplálkozási szakértő szerint az ilyen termékek nem a legjobb választás reggelire. Különösen a kolbászokban túl sok nátrium van, ami növelheti a vérnyomást. Ezenkívül telített zsírokat is tartalmaznak, amelyek káros hatással vannak a szív és az érrendszer egészségére. A szakértő hangsúlyozza, hogy a feldolgozott húsok fogyasztása összefüggésbe hozható a rák és a krónikus betegségek kockázatával.

Édes gabonapehely

Egy másik táplálkozási szakértő, Kelly McGrane szerint, ha a reggelt egy tál cukros gabonapehellyel kezdi, túl hamar újra éhesnek fogja érezni magát. A magyarázat nagyon egyszerű – az ilyen termékek finomított lisztből készülnek, amiben nagyon kevés a rost. Emellett rengeteg cukrot is tartalmaznak, és szinte egyáltalán nem tartalmaznak fehérjét.

Gyümölcslevek és ízesített kávéitalok

Általában sok cukrot tartalmaznak, de más tápanyagok gyakorlatilag hiányoznak belőlük. Maggie Michalczyk táplálkozási szakértő szerint jobb, ha természetes kávéval helyettesítjük őket, amelyhez adhatunk egy kis mézet és mandulatejet. A szakértők azt is javasolják, hogy utasítsuk el a bolti gyümölcsleveket, és csak frissen facsart gyümölcsleveket használjunk reggelire. Az elsőben nagyon sok a cukor, és ez veszélyes lehet az egészségre.

Búzakenyér

Don Jackson Blatner táplálkozási szakértő azt állítja, hogy a búzakenyér – a teljes kiőrlésű kenyérrel ellentétben – negatív hatással van a vércukorszintre. Fogyasztása először drámaian megnöveli az energiát, majd ugyanilyen gyorsan csökkenti azt. Ha avokádós pirítóst készít reggelire, mindenképpen teljes kiőrlésű kenyeret használjon. És ne felejtse el hozzáadni a fehérjét.

Muffinok

Ezek a pékáruk magas kalória-, cukor- és telített zsírtartalmúak. Ráadásul a muffinokban szinte egyáltalán nincs fehérje, így nem képesek hosszan tartó telítettségérzetet biztosítani.

Elolvasom a cikket