Ezek a gyümölcsök hasznos oldható és oldhatatlan rostok forrásai, amelyek segítenek a magas immunitás fenntartásában és a szabad gyökök eltávolításában. Az alma C-vitamint, sok B- és B1-vitamint, rengeteg nyomelemet tartalmaz: káliumot, foszfort, alumíniumot – számol be a vm.ru.
Elmondása szerint az almát számos kezelési programban is használják, mint emésztést javító terméket.
S még az akut gyomorhurut 2-3 napos kezelésénél is használható a héj nélküli sült alma a bélműködés helyreállítására. Beburkolják a gyomornyálkahártyát, és kezelik azt – mondta az orvos a Rádió 1-nek adott kommentárjában.
Hozzátette, hogy az alma jót tesz a vérnek és a fogaknak. A gyümölcs vasat tartalmaz, ami segít fenntartani a hemoglobint. A fogak számára pedig remek termék, mert a növényi rostok tisztítják a fogakat, serkentik az ínyt, és megelőzik a szájbetegségeket.