Megtalálták az örök fiatalság titkát?

Az Egyesült Államokban olyan új gyógyszereket tesztelnek, amelyek lassíthatják vagy visszafordíthatják az öregedést. Ezeket már tesztelték kutyákon – számol be a vm.ru.

Dr. Christopher Chapman, a Telomir Pharmaceuticals vezérigazgatója a Clevelandi Klinika munkatársával, dr. Michael Roizennel együttműködve egy új gyógyszert tesztelt, amelynek célja a telomérsapkák meghosszabbítása emberi őssejteken. A szakértők úgy vélik, hogy ha a telomerek megnövekednek, a szervezet képes lesz arra, hogy az őssejteket saját maga szaporítsa és tovább regenerálja, ami végül a beteg megfiatalodásához vezet.

Megjegyzik, hogy a gyógyszer hatását már két idős kutyánál is tapasztalták. Az egyikük egy Zeus nevű német juhászkutya, amelynél rákot diagnosztizáltak. A másik alany egy újfundlandi Benson volt, amely ízületi gyulladásban szenved.

A tudósok arról számoltak be, hogy a tabletták szedése után a szemük láttára javult az állapotuk. Összesen tíz kutya vesz részt a gyógyszer tesztelésében. A tervek szerint az eredményeket 2025-ben hozzák nyilvánosságra.

A kutatók remélik, hogy a jövőben a gyógyszer nemcsak az állatok, hanem az emberek javát is szolgálja majd. A cég megjegyezte, hogy a preklinikai adatok azt mutatták, hogy a telomerek kétszeresen meghosszabbodnak – számolt be az ABC7 tévétársaság.

Elolvasom a cikket