Mi történik, ha naponta négy csésze kávét iszik?

Ezt bizonyítják egy indiai tanulmány eredményei, amelyet a Zydus Medical College and Hospitalban végeztek – írja a hindustantimes.com.

Eszerint a napi 400 mg-nál több koffein (körülbelül négy csésze kávé) fogyasztása megnövekedett kockázatot teremt a későbbi súlyos szív- és érrendszeri problémák kialakulására. Ez más koffeintartalmú italokat, például az üdítőket és az energiaitalokat is magában foglalja.

„A kávé megzavarja a szervezet paraszimpatikus rendszerét, amely elsősorban a szervezet természetes pihenési és javítási módjáért felelős. Nyugtatja a szívverést és lassítja a légzést. Mivel azonban a kávé stimuláns, megszakítja a paraszimpatikus rendszert, és megnöveli a pulzusszámot és az adrenalinszintet, így egy energiakitöréssel éberebbek és produktívabbak lehetünk. Az állandó megzavarás azonban magas vérnyomáshoz és más szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet” – olvasható a kiadványban.

A szakértők azt tanácsolják, hogy ne mondjunk le a kávéról, de mértékkel fogyasszuk, hogy elkerüljük a szervezetre gyakorolt kellemetlen következményeket.

Elolvasom a cikket