Premier League: A klublegenda gólja jelentett pontot a Leicesternek

A Tottenham kezdte jobban a meccset, az első negyedórában benne volt a levegőben a vendéggól. Erre azonban a 29. percig kellett várni, ekkor James Maddison beadásából Pedro Porro csúsztatta a hosszúba, 0–1 – tudósított az nso.hu.

Mivel a Spurs nagy fölényben játszott, Guglielmo Vicariónak nem is kellett védenie az első félidőben. A második játékrészt is nagy lendülettel kezdték a londoniak, de az 57. percben a leicesteri ikon, Jamie Vardy fejese már 1 pontot ért a hazaiaknak, 1–1. A 37 éves angol csatár pályára lépése sokáig kérdéses volt, de végül is vállalni tudta a játékot.

Az egyenlítő találat fellelkesítette a hazaiakat, és kiegyenlítetté vált a játék. Vardy a 70. percben a második gólját is megszerezhette volna, ám kissé éles szögből leadott lövésére még éppen leért Vicario. Egy perccel később Rodrigo Bentancur sérülése miatt hét percre megállt a játék. Az uruguayi középpályás egy sarokrúgás után fejelt össze Issahaku Fatawuval, és a fejére esett.

A hajrában újabb gól már nem született, így a csapatok megosztoztak a pontokon. A mérkőzés egészét tekintve a döntetlennel a Leicester lehet elégedett, a Tottenham pedig joggal lehet bosszús.

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Leicester City–Tottenham Hotspur 1–1 (Vardy 57., ill. Porro 29.)

Elolvasom a cikket