Ez a legártalmasabb sófajta

A NEWS.ru kérdésére, hogy milyen sót érdemes vásárolni, Christina Voit táplálkozási szakértő elmondta, hogy a leghasználhatatlanabb és a legsósabb a finom asztali só. Ezt „ultrának” is nevezik – számol be a Sports.kz.

Sokak számára megszokott, de ez gyakran a túlsúly, az ödéma és a magas koleszterinszint oka. Nem jódozott só, nem dúsított káliummal vagy magnéziummal. Semmi haszna nincs, csak ártalmas – hangsúlyozta a szakértő – írja a Sports.kz.

A megfelelő táplálkozás és az egészséges alvás növelheti a várható élettartamot – mondta korábban Andrej Kondrakhin kardiológus. Hozzátette, hogy ugyanakkor a külső és belső környezet káros tényezői így vagy úgy, de befolyásolják a szervezet gyors elhasználódását, és az időskort multidiszciplináris és multikomponensű betegségnek nevezhetjük.

Elolvasom a cikket