Ezeket, az egészségkárosító diétákat kerülje

A legtöbbször egy divatos diéta rövid ideig tart, kizár bizonyos élelmiszercsoportokat, nem támasztják alá kutatások, korlátozzák a kalóriákat, és szigorú szabályok kísérik – olvasható a Sports.kz oldalán.

1. hCG diéta

A hCG-diétát széles körben a fogyás rendkívül egészségtelen megközelítésének tartják. Az 1950-es években jött létre, amikor Albert Simeons brit orvos elkezdte népszerűsíteni.

Ez főként két követelménynek köszönhető. Először is, naponta csak 500 kalóriát ehet. Másodszor, naponta emberi koriongonadotropint kell fogyasztania. Ezt a gyógyszert elsősorban termékenységi problémák kezelésére használják.

A Food and Drug Administration nem minősíti a hCG-kiegészítőket biztonságosnak a fogyás szempontjából. Hangulatváltozást, folyadékgyülemet okozhatnak a testszövetekben, férfiaknál mellnagyobbodást és vérrögöket is kiválthat.

Az alacsony kalóriatartalmú diétának is számos mellékhatása van, mint például a ritmuszavar és az epekő. A hangulatra is negatív hatással van.

2. Káposztaleves diéta

Ez a diéta abból áll, hogy hét napon keresztül káposztalevest fogyasztunk napi egy vagy két más alacsony kalóriatartalmú étellel.

Ennek az étkezési módnak van egy óriási hibája – a szükséges és fontos tápanyagok hiánya, amelyeket a káposztából nem lehet beszerezni. Továbbá, mivel ez egy rövid távú diéta, valószínűleg jelentős fogyás nem fog bekövetkezni ez idő alatt. Szinte mindig, egy hét elteltével, azok az emberek, akik visszatérnek a megszokott étrendjükhöz, visszahíznak.

3. Bébiétel diéta

Ez a diéta, mint sok más hóbort, Hollywoodban gyökerezik. Arra kényszeríti az embereket, hogy elővegyék a szekrényükből a bébiételeket, és naponta kétszer egyenek meg néhány tégelyt.

Míg a bébiétel elegendő tápanyagot tartalmaz egy kisgyermek számára, egy felnőtt számára nem elegendő. Ha sokáig használ egy ilyen diétát, egyszerre mindenből hiányt szenvedhet.

Ráadásul, ha akár több konzervet is megeszik egyszerre, valószínűleg még mindig éhesnek fogja érezni magát, mivel nagyon kevés benne a fehérje és a rost.

4. Juice diéta

Igen, gyümölcslé és semmi más, csak gyümölcslé. Kétségtelen, hogy a frissen facsart gyümölcslé rendkívül egészséges, de nem akkor, ha ez az egyetlen dolog, amit megeszik. Ha csak gyümölcslevet iszik, szilárd étel nélkül, az egészséges termék káros lesz.

Ez kiszáradáshoz és veseproblémákhoz, valamint fokozott éhségérzethez vezethet.

Minden radikális diéta, amely azt mondja, hogy egyszerre csak egy dolgot ehet, eleve rossz. Összességében, ha fogyásról van szó, a legjobb, amit tehet, hogy egészséges, tápláló étrendet állít össze, amely minden élelmiszercsoportot tartalmaz, és rendszeresen mozog, továbbá ne felejtsen el sok fehérjét enni.

Az is fontos, hogy reális fogyási célokat tűzzünk ki, és vegyük észre, hogy az észrevehető változások időbe telnek. Ismert, hogy a lehető leggyorsabban szeretnek megszabadulni a súlyfeleslegtől, de ez vagy nem megvalósítható, vagy megvalósítható, de rendkívül káros – írja az orvos.

Elolvasom a cikket