Jól fial Trumpnak a golfklubja

Donald J. Trump golfklubja a floridai Jupiterben fekszik, ahol a térséget több millió dolláros villák uralják – írja a Reuters a bírósági és adóügyi nyilvántartások elemzéséből született cikkében. Mint az anyagból egyebek mellett kiderül, a volt elnök és jelenlegi jelölt vállalata, a Trump Organization (TO) korábban New Yorkban volt, de nemrégiben Florida délkeleti partvidékére költözött. A lapban megjegyzik, alig egy évtizeddel ezelőtt, mielőtt Trump 2016-ban republikánusként először indult a választáson, golfpályái és üdülőhelyei szó szerint szinte kimerítették a cég kasszáját.

Manapság azonban a golf- és üdülőüzletág a legnagyobb mozgatórugója a TO pénzforgalmának. A Reuters becslése szerint a TO-csoport éves bevétele meghaladja a hatszáz, míg készpénzállománya a nyolcvan millió dollárt.

Papíron a politikus és üzletember vagyonának nagy része a Trump Media & Technology Group (DJT.O) többségi részesedéséhez kötődik. A Reuters szerint utóbbi ázsióját nagyrészt a Trump márkája és a novemberi választási kilátásai miatt lelkesedő lakossági befektetők emelték az egekbe. A médiavállalat azonban semmit nem tesz hozzá Trump pénzforgalmához, lévén a TO-tól különálló vállalkozás tavaly 58 millió dollár veszteséget termelt mindössze négymillió dolláros bevétel mellett.

A hosszú cikkben hozzáteszik, Trump üzletének ékköve a palm beachi Mar-a-Lago Club, a díszes üdülőhely, ahol a volt elnök él, és ahol politikusok és befolyásra törekvő emberek özöne fordul meg: ez az ingatlan 2024-ben becslések szerint 24 millió dollár készpénzt termel majd.

Elolvasom a cikket