Kiderült, milyen állapotban van III. Károly király a rákbetegsége óta

A napokban az angliai Southportban tett látogatást III. Károly király, hogy találkozzon a július végén az egész világot megrázó késes támadás túlélőivel, és a helyi családokkal.

A támadás során három kislány is meghalt, ez pedig világszerte nagy felháborodást váltott ki, az elkövető után hajtóvadászat indult. A 6, 7, illetve 9 éves kislányok egy Taylor Swift-tematikájú táncprogramon vettek részt, amikor a támadás bekövetkezett, és a védelmükre kelő felnőttek is súlyos sérüléseket szenvedtek el.

Az uralkodó már korábban is horrorisztikusnak nevezte az esetet, és úgy érezte, hogy mindenképpen el kell látogatnia a helyszínre, hogy találkozzon az áldozatok családjaival. III. Károly királyt nagy örömmel fogadták a helyiek, ő pedig meghatódott a különleges fogadtatástól, amiben részesült.

III. Károly király beszélgetett is a helyiekkel

Az uralkodó köszöntésére több százan gyűltek össze a kisvárosban, és amint megérkezett, hatalmas üdvrivalgás tört ki. III. Károly király privát találkozót szervezett az áldozat családtagjaival, de időt szakított arra is, hogy az összegyűlteket üdvözölje.

Rengeteg virággal és ajándékkal halmozták el, amitől a felvételek tanúsága szerint valóban meghatódott. Néhány rajongóval kezet is fogott, sőt még néhány szót is váltott. Az egyik ilyen beszélgetés során egy rajongó megkérdezte tőle, hogy hogyan érzi magát jelenleg. III. Károly király így válaszolt a kedves érdeklődésre:

Nem vagyok rosszul.

Az uralkodó még annak is külön figyelmet szentelt, hogy vigasztaló szavakat intézzen a brutális támadás szemtanúihoz. Sokan úgy nyilatkoztak, hogy rendkívül hálásak III. Károly királynak, amiért ellátogatott a városba, és őszinte együttérzését fejezte ki mindenkinek, aki érintett volt a támadásban.

Elismerésben részesítette a rendvédelmi szervek dolgozóit is, akik hősiesen helytálltak a támadást követően.

Természetesen sokan aggódnak III. Károly királyért, mióta kiderült, hogy rákkal diagnosztizálták, de egyre többen bíznak a kezelések sikerességében, amit az uralkodó is igyekszik minden alkalommal megerősíteni.

Elolvasom a cikket