Kiderült, mire készül Finnország az oroszok ellen

Szerinte teljes tilalomról van szó. Pontosította, hogy kivételt képeznek majd azok az oroszok, akik állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A miniszter hozzátette, hogy a hatóságok meg akarják akadályozni az oroszok tulajdonában lévő ingatlanok számának növekedését.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint diszkriminatív a finn hatóságok azon kezdeményezése, hogy az oroszoknak tiltsák meg az ingatlanvásárlást az országban, állítólag biztonsági okokból.

Finnország 2023 novemberében kezdte meg a határátlépési korlátozások bevezetését a harmadik országokból érkező ellenőrizetlen menekültáradat hátterében.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő az Oroszországgal közös határon lévő finn ellenőrzőpontok bezárását kommentálva megjegyezte, hogy mélységesen sajnálatos az a ruszofób álláspont, amelyet most Finnország vezetői követnek.

Hangsúlyozta, hogy az orosz határőrök minden utasítást betartanak, a határátkelőt azok használják, akiknek erre törvényes joguk van, és az erőltetett vádaskodások elfogadhatatlanok Moszkva számára.

Elolvasom a cikket