Az orvos szerint a savanyú káposzta, a rukkola, az olívaolaj, a fokhagyma és a hal segít a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában. Kifejtette, hogy a savanyú káposzta gazdag K2-vitaminban, amely megakadályozza a kalcium lerakódását az erekben, és C-vitaminban, amely csökkenti a gyulladást.
Szerinte a rukkola magas antioxidáns-tartalmú, ami segít csökkenteni a vércukorszintet és egészségesen tartani az ereket. Az olívaolaj pedig stabilizálja a vérnyomást, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
„A fokhagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, normalizálja a vérnyomást, és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik” – mondta Galkin.
Az orvos hozzátette, hogy a hal gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek jót tesznek az érrendszer egészségének. Emellett segítenek a szívizom erősítésében is.