Nem jó ötlet mezítláb lenni otthon

Ezért viseljen házi cipőt

A lábfájdalom hátterében álló okok közé tartozik az ízületi gyulladás, az íngyulladás, a talpi bőnye gyulladása, a kalapácsujj kialakulása, sőt még a tyúkszem és a bőrkeményedés is. A lábfájdalom gyakran úgy szüntethető meg, ha cipőt váltunk, vagy elkezdünk megfelelő lábbelit viselni. Otthon is.

Egy pár házi cipő ugyanis sok fájdalmat és kényelmetlenséget megelőzhet, illetve orvosolhat, főleg, amelyeket a boka instabilitása vagy a láb alján lévő párnák csökkenése (ami az idő előrehaladtával természetes módon történik) okoz.

A legtöbb lábfájdalom kezelhető a megfelelő cipő viselésével, amely a lábat minden irányból kellően megtámasztja. Ez bármilyen fajta lábbeli lehet, a lényeg, hogy csak otthon viseljük őket.

Tippek a választáshoz

  • A láb felső részét egy állítható papuccsal tudjuk a legjobban megtámasztani, válasszunk tehát olyat, aminek a teteje például tépőzárral méretre igazítható.
  • Válasszunk olyan lábbelit, ami jó tapadást biztosít, például a gumitalpú papucsok. Ezek segítenek, hogy stabilan járjunk az otthonunkban, így nem kell aggódni az elcsúszás miatt.
  • A kényelmes viselet érdekében válasszunk neutrális járást lehetővé tévő, kissé íves talpú papucsot.
  • Nyáron nyitott, télen zárt lábbelit hordjunk.
  • Keressünk olyan típusú otthoni cipőt, ami a lábujjakat is kellően támasztja.

Milyen gyakran cseréljük a házi cipőt?

Mint mindennek, a házi cipőnek és papucsnak is megvan a lejárati ideje. Attól függően, hogy milyen anyagból készült a lábbeli, és az otthoni tevékenységek során keletkező kopás figyelembevételével döntsük el, mikor jött el az idő a cserére.

Ha például gumiból készült a házi cipő, akkor akár egy-két évig is bírja, mert ez a tartósabb anyag lassabban kopik el az otthoni tennivalók elvégzése közben.

A szövetalapú cipőket viszont félévente-évente érdemes cserélni. Ennek az egyik oka, hogy maga az anyag kevésbé tartós, gyorsabban kopik a legegyszerűbb feladatok elvégzése során is, a másik oka pedig, hogy az izzadság és a szennyeződések miatt elszaporodó baktériumok és gombák könnyen okozhatnak kellemetlenséget.

Elolvasom a cikket