Trump megvitathatja a fegyverzetellenőrzést Oroszországgal, ha megnyeri a választásokat

Donald Trump republikánus elnökjelölt megvitathatja a fegyverzetellenőrzést Oroszországgal, ha megnyeri a választásokat, és az Egyesült Államokat erősebbé teszi olyan intézkedésekkel, mint például egy új rakétavédelmi rendszer kiépítése – mondta kampányának vezető tanácsadója, Brian Hughes, számol be az oroszhirek.hu.

„Trump elnök az erőn keresztüli békében hisz” – mondta a tanácsadó a TASZSZ hírügynökségnek arra a kérdésre, hogy az elnökjelölt érdeklődik-e az Oroszországgal kötendő új fegyverzetellenőrzési megállapodások iránt.

„Gyakran beszélt arról, hogy az egyik legfontosabb dolog, hogy erősebbé tegye a nemzetet, az a rakétavédelmi rendszer, amelyről évtizedek óta beszélnek. Úgy csinálja meg, hogy az amerikai népet védje, otthon épüljön ki, és erősebbé tegyen minket.”

„Amikor erősebb pozícióba kerülünk a világban, akkor kezdhetjük el értékelni a fegyverzet szintjét, a fegyverzet szintjét, amiről beszélünk, de ezt a vitát nem kezdhetjük el ma, amikor Amerika ilyen gyenge helyzetben van” – folytatta.

„Tehát az első dolog, aminek a geopolitikai téren meg kell történnie, hogy Amerika erejét újra elismerjék. És ez nem történik meg Biden – Harris alatt.”

Arra a kérdésre, hogy Trump csak Oroszországgal kötne-e potenciális fegyverzet-ellenőrzési megállapodásokat, vagy Kínát is igyekezne bevonni, Hughes így válaszolt: „Nem fogunk ma szerződéseket tárgyalni, ahogy mondtam. Úgy értem, mielőtt eljuthatnánk egy olyan helyzetbe, hogy ilyen megbeszéléseket folytassunk, el kell jutnunk egy olyan helyre, ahol Amerikát ismét tiszteletben tartják a globális színtéren, és ez egyszerűen nem fog megtörténni a Biden–Harris-párossal.”

Elolvasom a cikket