Zelenszkij kérését elutasították az uniós vezetők

Volodimir Zelenszkij több uniós tagállamhoz is azzal a kéréssel fordult, hogy toloncolják vissza Ukrajnába a katonaköteles korú férfiakat, hogy ezzel erősödhessen Ukrajna, és könnyebb legyen Oroszországot visszaszorítani – írja a mandiner.hu.

A kérést egyöntetűen elutasították az uniós tagállamok. Az nv.ua cikkében egész pontosan Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot említette, ezekben az országokban ugyanis hiány van munkásokból. Lengyelországban és Csehországban például az építőiparban és fuvarozásban a dolgozók 30 százalékát teszik ki ukránok, és nem szívesen mondanának le erről a munkaerőről.

Egy cseh szakértő egyenesen azt állította, ha kiesnének a munkaerőpiacról az ukránok, a cseh építőipar egész egyszerűen leállna.

Az ENSZ menekültügyi intézménye szerint jelenleg több mint hatmillió ukrán menekült tartózkodik külföldön, és valószínűsíthető, hogy 2024-ben további 400 ezer fogja elhagyni az országot, „köszönhetően” a folyamatos áramkimaradásoknak, amelyeket az orosz támadások okoznak.

Elolvasom a cikket