Az orosz erők visszaverték az ukrán betörési kísérletet

Bogomaz szerint az ukrán rajtaütést szerdán hiúsították meg az orosz határőrök és reguláris csapatok – tájékoztat az Oroszhirek.hu.

„Az ellenség tűz alá került” – mondta a tisztviselő, hozzátéve, hogy „a helyzet stabil és ellenőrzés alatt áll”.

Míg az orosz védelmi minisztérium nem kommentálta az ügyet, a MASH Telegram hírcsatorna arról számolt be, hogy az ukránok Zabrama falu közelében próbáltak áttörni, mintegy 30 kilométerre az orosz–belorusz határtól. A rajtaütésben több mint 200 katona vett részt, de, súlyos veszteségeket okozva az ellenségnek, visszatértek – írta a Mash.

A Dva Majora néven író orosz katonai blogger eközben arról számolt be, hogy legalább 20 ukrán katona vett részt a támadásban.

Az eddigi legnagyobb határon átnyúló betörésük során az ukrán páncélos egységek augusztus 6-án hatoltak be a Kurszki területre, több falut és Szudzsa városát elfoglalva. Kijev közölte, hogy célja egy „ütközőzóna” létrehozása orosz területen. Oroszország válaszul evakuálta a civileket az érintett területekről, és további erőket telepített Kurszkba, miközben célpontokat támadott az ukrajnai Szumi régióban, amelyet az invázió állomáshelyeként használtak.

Orosz tisztviselők szerint legalább 31 civil halt meg Kurszkban és 143 megsebesült. Az orosz védelmi minisztérium becslése szerint mintegy 4400 ukrán katona halt meg vagy sebesült meg a művelet során.

Elolvasom a cikket