Ez a gyümölcs segít megelőzni a vérszegénységet

„Elfelejti a székrekedést és a vérszegénységet, ha már ma elkezdi minden nap fogyasztani ezt a gyümölcsöt” – írja a Sports.kz.

Augusztus a legfinomabb gyümölcsök ideje. Úgy tűnik, hogy felhalmozták magukban a maximálisan hasznos anyagokat, és készen állnak arra, hogy átadják azokat az embernek. A nyár utolsó hónapjának talán legjobb gyümölcse a füge.

A füge tehát vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, amelyek nemcsak nyáron és ősszel, hanem egész évben segítenek egészségünk megőrzésében. Persze télen és tavasszal csak aszalt gyümölcsöket fogyasszunk. Ezek ugyanis kalóriadúsabbak a frissen a fáról leszedetthez képest. De a fügepép ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz.

Hogyan hat a füge az egészségünkre?

Nagy mennyiségű rostot tartalmaz, amely segít az emésztés javításában és a székrekedés megelőzésében. A rostok segítenek a vér koleszterinszintjének csökkentésében is, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A fügepép magas káliumtartalmú, ami elengedhetetlen a normál vérnyomás és a szívműködés fenntartásához. A kálium segít megelőzni a magas vérnyomást és más szívbetegségeket is.

A füge a gránátalmával vagy a céklával együtt kiváló vasforrás, amely nélkülözhetetlen a hemoglobin képződéséhez és az oxigén szállításához az egész szervezetben. A vas segít megelőzni a vérszegénységet is.

Ezenkívül a füge C-vitamint tartalmaz, amely erős antioxidáns, és segít megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól. A C-vitamin az immunrendszer erősítésében is segít.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a füge alacsony fehérje- és zsírtartalmú, így ideális táplálék a súlyukra figyelő emberek számára. Ne feledjük azt sem, hogy a fehérjék és a zsírok segítenek hosszú ideig fenntartani a jóllakottság érzését.

Elolvasom a cikket