Ezek a vitaminok meghosszabbítják az életet

A legújabb tudományos kutatások szerint a vitaminok nemcsak a betegségek leküzdésében segítenek, hanem az életet is meghosszabbítják – írja a Sports.kz.

Ez utóbbi kategóriába mindössze négy vitamint soroltak.

Jó lesz tudni, hogy az élethosszabbító vitaminok mindenki számára elérhetőek, méghozzá természetes formában.

K-vitamin

Az ezt a vitamint tartalmazó élelmiszereknek a napi étrend részét kell képezniük.

Segít az időskori betegségek leküzdésében, javítja az artériák egészségét, a memóriát és a kognitív funkciókat, nélkülözhetetlen a szív számára, és csökkenti a rák kockázatát.

Megtalálható a levélzöldségekben, a spenótban és a kelkáposztában, a hüvelyesekben, a paradicsomban, az aszalt szilvában és a szőlőben, a kiviben, a fügében és az avokádóban.

C-vitamin

Erősíti az immunrendszert, elpusztítja a rákos sejteket, erősíti a csontszövetet, elősegíti a sebgyógyulást, és elengedhetetlen az egészséges ínyhez.

Tartalmának bajnoka a csipkebogyó és a ribizli, a citrusfélék, a kivi, az eper, a piros paprika, a petrezselyem, a kelbimbó és a spenót.

D-vitamin

Nélküle gyengül az immunitás, romlik a kalcium felszívódása, nehézségek adódnak az izomanyagcserében, nő a felesleges zsírszövet.

Ajánlott az étrendbe beiktatni: halolaj, tőkehalmáj, hering, lazac, makréla, csirketojás (sárgája), tej, vaj, sajt és vörös kaviár.

A-vitamin

Felelős a bőr egészségéért, a kognitív funkciókért, az agyműködésért, javítja a memóriát és az információfelvételt.

Marha- és tőkehalmáj, sárgarépa, sárgabarack, vaj, zöld zöldségek és leveles zöldségek, sajt, tejszín, tojás, tejföl, valamint piros paprika és sütőtök ajánlott.

Elolvasom a cikket