Kövér László fogadta az indonéz képviselőház elnökét

MH/ MTI
2024. augusztus 22. csütörtök. 17:09

A megbeszélésen az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy Magyarország – a kormány keleti és déli nyitás stratégiájának keretein belül – elkötelezett a délkelet-ázsiai partnerekkel ápolt kapcsolatok elmélyítése, egyúttal a globális kihívásokra adandó válaszok közös keresése iránt. Indonézia, a világ harmadik legnagyobb parlamenti demokráciája a társadalmi berendezkedésével és toleráns értékrendjével meghatározó, kiemelt partnerünk Ázsiában – fogalmazott a közlemény szerint a házelnök.

Kövér László szólt arról, hogy a kormányzati kapcsolatok erősítése mellett fontosnak tartják a parlamenti kapcsolatok élénkítését is, amelyek a nagy földrajzi távolság ellenére is rendszeresek. A házelnök hozzátette, hogy a kölcsönösen előnyös magyar–indonéz, kétoldalú együttműködés az elmúlt évek során mind a politikai, mind pedig a gazdasági és az oktatási kapcsolatok terén dinamikusan fejlődött.

A közlemény szerint a házelnök kiemelte: Magyarország nyitott a gazdasági együttműködés további mélyítésére, és különösen fontosnak tartja, hogy az ukrajnai háború árnyékában, a globális gazdasági blokkosodásra való törekvések ellenére minden lehetséges partnerrel mélyítse gazdasági és kulturális kapcsolatait.

Puan Maharani egynapos magyarországi látogatása során találkozik az Országgyűlés Magyar–Indonéz Baráti Csoportjának tagjaival is – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket