Milliárdokért sem játszik Neymar

A BBC cikke szerint ezen a nyáron visszaesett a kereslet Szaúd-Arábiában a labdarúgó világsztárok iránt, amelyben jelentősen közrejátszott, hogy néhányuk jelentős csalódást okozott a klubjának.

Közéjük tartozott a brazil Neymar is, akit 2017-ben a Paris Saint-Germain rekordösszegért, 222 millió euróért igazolt a Barcelonától, majd nem tartoztatta, miután tavaly lejárt a párizsi szerződése. Ebben közrejátszott, hogy hat év alatt hússzor volt sérült, több mint száz tétmeccsen nem léphetett a pályára. A szakírók szerint a csodálatos tehetségű Neymar hercegnek indult, akiből soha nem lett király, mivel Aranylabda nélkül hagyta el Európát.

Mivel a brazil válogatott csatárnak nem akadt európai „kérője”, így elfogadta az Al-Hilal ajánlatát, a hírek szerint 90 millió eurót kapott átigazolási díjként, s 150 millió eurós éves fizetést, amely több mint 57 milliárd forint.

Új csapatában 2023. szeptember 15-én mutatkozott be, október 3-án megszerezte első gólját, egyben az utolsót is, mert októberben brazil válogatott mérkőzésén megsérült, elszakadt az elülső keresztszalagja.

A 32 éves Neymarnak még egyéves szerződése van a szaúdi klubbal, amely szívesen megszabadulna tőle, ingyen is elengednék. Felmerült, hogy esetleg visszatérne a Barcelonába, de a nehéz gazdasági helyzetben lévő katalán klubnak mért kellene egy drága és sérülékeny csatár?

Neymar a magánéletében nem töltötte tétlenül az elmúlt egy évet, két gyermeke is született. A labdarúgónak július 3-án megszületett barátnőjével, Amanda Kimberlly modellel közös gyermeke, egy kislány, aki a Helena nevet kapta.

A 32 éves játékosnak van már egy idősebb fia Carolina Dantastól, a 12 éves Davi Lucca, valamint egy másik kislánya, Mavie, aki még egyéves sem múlt – Neymar előző kedvese, Bruna Biancardi tavaly októberben adott életet neki, kapcsolatuk pedig alig pár héttel azután hivatalosan is véget ért.

Az évi 150 millió eurós fizetésből bizonyára nem okoz gondot kifizetnie a gyerektartást.

Elolvasom a cikket