Túl kemény a nektarin?

„Túl kemény a nektarin? Van két egyszerű módszer, amivel puhíthatunk rajta!” – hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.

Így puhíthatjuk meg a kemény nektarint

A német ÖkoTest cikkére hivatkozva azt írták, a nektarin – akárcsak az alma, illetve néhány más gyümölcs- és zöldségféle – etiléngázt termel. Ha tehát papírzacskóba helyezzük a kemény gyümölcsöt, akkor az gyorsabban fog beérni, megpuhulni. „Ugyanezen ok miatt, amikor az éretlen nektarint alma mellett tároljuk, az alma által kibocsátott etiléntől hamarabb megérik” – tették hozzá.

Ezt tegyük a túl érett nektarinnal

Ha túlságosan érett nektarint vásárolnánk, azt semmiképpen se tároljuk alma mellett. A legjobb, ha egy zárható edényben tartjuk a hűtőszekrényben. Így akár 10 napig is elállhat.

Megéri gyakran enni belőle

A nektarin az egyik legkedveltebb nyári gyümölcsféle, azonban nem csak az íze miatt éri meg gyakran fogyasztani. Igen alacsony ugyanis a kalóriatartalma, cserében viszont gazdag B-, C- és E-vitaminban, valamint káliumban és magnéziumban.

Elolvasom a cikket