Útban vannak

A Biblia szerint „Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság”.

A saját bűnök tagadására elsősorban a baloldal képes, ami napjainkban a Kiss László-ügynél látványosan meg is mutatkozik. Megmutatkozik, hogy Szabó Tímea, Gyurcsány vagy Dobrev Klára minden további nélkül képes megcsalni önmagát, tudják ugyanis, hogy nincs meg bennük az igazság. Az óbudai polgármester esetében ugyanis a baloldal újfent testületileg a bűn mellé állt. Legalábbis a bűn gyanúja mellé mindenképpen.

Ez azért külön döbbenetes, mert országgyűlési képviselőként Szabó Tímea, Gyurcsány Ferenc is arra esküdött föl, hogy a törvényes rendet megtartja és megtartatja. Most mit csinálnak? Annak éppen az ellenkezőjét. Lázítanak a kormány ellen, hamis állításokat fogalmaznak meg, félrevezetik a közvéleményt. Mindez természetesen bűncselekmény. Csak azért tehetik meg, mert védi őket a mentelmi jog. És sajnos a választók egy kis csoportjának tájékozatlansága, akik engedik magukat félrevezetni. Rosszabb esetben, örülnek, ha félrevezetik őket. Akik elvakult szélsőségességgel, feltétel nélkül követik a rosszat. Még akkor is, ha tudják, hogy az a rossz, ami szándékaik szerint megvalósulna egy rossz vezető irányításával, az az országnak is nagyon rossz lenne. A társadalom minden tagjának, beleértve őket magukat is.

Kiss László esetében a bíróság eljutott arra a pontra, hogy szükségesnek tartotta a polgármester letartóztatását. A bíróság nyilván adatok alapján döntött, amit a nyomozó hatóság bocsátott a rendelkezésére. Hogy jön ahhoz bárki, különösen a törvényesség védelmére fölesküdött politikus, hogy ezt kétségbe vonja. Ráadásul semmiféle bizonyítékkal nem szolgálnak. Csak és kizárólag politikai lózungokat kürtölnek világgá, megalapozatlan politikai kinyilatkoztatásokkal igyekeznek aláásni az igazságszolgáltatás megállapításait, mi több tekintélyét.

Azt mondja Szabó Tímea az óbudai korrupciós botrány egyik kiemelt szereplőjéről: „Kiállok Kiss László mellett, aki tisztességesen, a III. kerületi lakosok érdekében dolgozik. Őrizetbe vétele aljas politikai provokáció, az ’50-es évek legsötétebb időszakára emlékeztető leszámolás.”

Ezt a tisztességességet hagyjuk. Maga Kiss László is tisztességes munkáról beszélt a kampányban, aztán letartóztatták. Van mellette az országban még több ezer polgármester, akiket nem tartóztattak le. Akkor ki a tisztességes, tessék mondani? Akit letartóztattak vagy akit nem.

Mit mond Gyurcsány: „Hiszek Kiss Laci ártatlanságában, de ez a lényeget illetően most valóban nem fontos és semmilyen értelemben nem perdöntő.” Ő itt inkább realista húrokat penget meg, ami azért hamis, mert ha nem védené a mentelmi jog, akkor rágalmazásért simán letartóztathatnák.

Annál aljasabb a hozzáfűzött érvelése: „Olvasva, hogy nem is titkolják végső céljukat, semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy Kiss László polgármester őrizetbe vétele egy új választás kikényszerítésének eszköze. A júniusban megválasztott testületnek októberben kell megalakulnia. Ha a kormány irányítása alatt működő rendőrség eléri, hogy a polgármester akadályoztatva legyen, akkor ez nem tud megtörténni. Egy idő után nem lesz más megoldás, mint új választást kell majd kiírni. Az őrizetbe vétel, az előzetes letartóztatás kezdeményezése ezt a célt szolgálja. A választók akaratának felülbírálása, Óbuda kormánypárti megszállása.” Mit mondhatunk erre, Kiss Lászlót idézzük. Valóban tisztességesen kellett volna dolgozni, hogy még a gyanúja se vetődjön föl annak, hogy le lehessen tartóztatni.

Dobrev Klára még ennél is abszurdabb véleményt fogalmazott meg, miután kiírta magából a hangzatos, „Veled vagyunk, Laci” csatakiáltást, ami a hangulatkeltésen kívül semmire sem jó. Legfeljebb érzelmileg segít, jogi alapja nincs. De ő nem érzelmileg akar segíteni, hanem – mint a többiek – uszítani a kormány ellen, politikai okokat sejtetve az ügyészségi eljárás mögött. Szerinte azért támadják a DK-t, mert le akarják váltani a kormányt. Bravó. Melyik ellenzék nem ezt akarja, Klárika?

A Biblia bölcsessége helytálló: „Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság.” Ezért is utálják Gyurcsányék a kereszténységet. Megmutatja milyenek valójában, útban van nekik.

Nekünk meg ők vannak útban.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket