A sebész megnevezte azt a vitamint, amelynek hiánya kopaszodáshoz vezethet a nőknél

A kopaszodás, vagyis az alopecia fő oka a nőknél a tesztoszteron és ennek következtében a hidrotesztoszteron hiánya, ami befolyásolja a haj növekedését – mondta Alekszandr Umnov sebész, az Állami Pedagógiai Egyetem orvosi karának oktatója. Megjegyezte, hogy a férfiak hajhullásának oka hasonló, írta a vm.ru.

– A nők 45-50 éves korukban kezdhetnek el kopaszodni. Az ok ugyanaz, mint a férfiaknál: a tesztoszteron és ennek következtében a hajnövekedésért felelős hidrotesztoszteron hiánya. A hölgyeknél a hormon körülbelül 15-ször kevesebb, és amikor a koncentrációja csökken, az új szőrtüszők képződési folyamatai megzavarodnak – mondja a szakértő.

Umnov szerint ezt a B-vitaminok hiánya, valamint az ásványi anyagok és nyomelemek, különösen a cink, a mangán és a fluor elégtelen mennyisége okozhatja. Ezenkívül a hajszálak megterhelését vagy a hajcsavarók használatát követően következményeként fellépő, a tüszők vérellátásának zavara is jelentősen befolyásolhatja a kopaszodás mértékét.

Emellett az orvos hangsúlyozta, hogy a vírusos, bakteriális, gombás krónikus betegségek a nők szervezetében a tesztoszteron mennyiségének csökkenéséhez vezetnek.

– A legfontosabb dolog az alopecia előfordulása esetén – időben felkeresni egy szakembert, azonosítani az okot és felírni az illetékes kezelést – az ő szavai NEWS.ru.

Elolvasom a cikket