Az olyan édességek, mint a lekvár és a gumicukor ártanak a legkevésbé a szervezetnek, sőt hasznosak lehetnek – mondta Anastasia Lebedeva, a ROSBIOTECH Egyetem Dietetikai Tanszékének docense – írja a News.ru-ra hivatkozva a Sports.kz.
Elmondása szerint a pektinből készült gumicukor a bél mikroflórára is pozitív hatással van.
Kis mennyiségben – napi 100-120 gramm – fogyaszthatunk túró alapú édességeket: túrótortát gyümölccsel vagy más süteménnyel, édes túrót, akár mázasat is. Ezen édességek bármelyike kevésbé káros az egészségre, mint például egy cukorka – mondta a szakértő a RIA Novosztinak adott interjújában.
A lekvárt hasonlóképpen a pektin vagy a kollagén alapján kell kiválasztani. Ugyanakkor az édesség kedvelőinek figyelniük kell a cukor mennyiségére az összetételben – jelentette ki Lebegyeva.