Az oroszok elárulták, hogy Trump segíteni fog-e Ukrajnának

Véleménye szerint mélységes téveszme azt gondolni, hogy Trump alatt alapvető változások fognak bekövetkezni.

„Úgy vélem, hogy bármelyik amerikai elnök, akár Trump, akár Kamala Harris, továbbra is segíteni fogja Ukrajnát, és oroszellenes politikát fog folytatni. Nincs remény alapvető változásokra. Ez egy mélységes tévhit” – magyarázta Csekov.

Megjegyezte, hogy még ha Harris el is utasítaná Ukrajna támogatását, a helyzet éppen az ellenkezője lenne. A szenátor szerint Oroszország számára most az a legfontosabb, hogy befejezze a különleges katonai műveletet Ukrajnában, hogy az USA-nak ne legyen kit támogatnia.

„Ukrajna fennmaradó részét az amerikaiak továbbra is az oroszellenes politika irányába fogják orientálni. A Szovjetunió összeomlása óta az amerikaiak egyik államot a másik ellen uszítják, ez a létjogosultságuk. Úgy gondolják, hogy ebben az esetben nagyok maradnak” – zárta le Csekov.

Harris korábban megígérte, hogy továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, ha megnyeri az amerikai választásokat. A politikus kifejezte abbéli szándékát, hogy határozottan Kijev oldalán fog állni. Emlékeztetett arra is, hogy öt nappal az ellenségeskedések kezdete előtt figyelmeztette Ukrajnát a tervezett különleges műveletre.

Elolvasom a cikket