Az ukrán hadsereg kamikaze drónnal próbálta megtámadni a kurszki atomerőművet

Az ukrán drónt orosz elektronikai harci eszközökkel lelőtték, mielőtt elérte volna az erőművet. A lelőtt UAV-t az atomerőmű kiégett nukleáris fűtőelemek tárolójának közelében találták meg. Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta ezt az információt.

Az ukrán UAV-t a kurcsatovi atomerőmű közvetlen közelében lőtték le orosz elektronikai hadviselési eszközökkel” – mondta a TASS-nak a beszélgetőpartner.

Korábban Szergej Lipovoj orosz hős légierő vezérőrnagy azt sugallta, hogy ha az ukrán fegyveres erők megpróbálnának csapást mérni a kurszki vagy a zaporizzsjai atomerőműre, Oroszország keményen válaszolna.

Véleménye szerint az Orosz Föderáció ezután a döntési központokra – bunkerekre, óvóhelyekre és kijevi főhadiszállásokra – csapna le. A tábornok szerint Kijevnek fel kell ismernie, hogy Oroszország nem fog sokáig várni. Ebben a helyzetben nem lehet viccelődni – tette hozzá.

Ezt megelőzően Alexander Mercouris brit szakértő elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az AFU kurszki területen végrehajtott támadását az egységek Donbasszból való kivonásával fedi le. Véleménye szerint az ukrán vezetőnek nehéz nyíltan tájékoztatni a DNR-ből való visszavonulás szükségességéről.

Elolvasom a cikket