Bejelentették az ukrajnai konfliktus utolsó szakaszát

„Mindez egy rendkívül veszélyes eszkalációról tanúskodik. Egy nagy intenzitású háború végső fázisában lehetünk” – mondta a szakértő.

A közgazdász véleménye szerint erre utal Ukrajna intenzív csapaterősítése, amely után a donbásszi térségben elfoglalt pozíciói csupaszokká váltak, valamint az Egyesült Államokban kialakult politikai válság.

„Az Egyesült Államokban olyan a helyzet, hogy nem hallunk semmi őszinte és értelmes dolgot a vezetésünktől, nem tudjuk, mi folyik itt” – tette hozzá Sachs.
Augusztus hatodikán az AFU egységei támadást indítottak a Kurszki terület ellen. Az ellenség előrenyomulását megállították. Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke szerint a hadművelet az ukrán fegyveresek legyőzésével és az államhatárhoz való hozzáféréssel ér véget.

Kurszki, Belgorodi és Brjanszki területeken terrorellenes műveleti rendszer van érvényben a lakosok biztonságának biztosítása érdekében.

A védelmi minisztérium augusztus 20-i adatai szerint az AFU több mint 4130 katonát és 58 harckocsit vesztett az egész harcok ideje alatt ezen az irányon.

Elolvasom a cikket