III. Károly király furcsa babonát követ

Van egy régi babona az Egyesült Királyságban, amely a hollókhoz kötődik. A legendák szerint, ha a hollók elhagyják a Towert, akkor véget ér a brit monarchia, és összeomlik a királyság. Ezt a babonát már a múltban is nagyon komolyan vették az uralkodók, ezért a Towerben van hollómester, a szakértők pedig megfelelően gondoskodnak a madarakról.

Az információk szerint III. Károly király igazán komolyan veszi a babonát, mivel rendszeresen ellátogat a Towerbe, és megnézi a hollókat. Erről Michael Chandler hollómester nyilatkozott a The Telegraph nevű lapnak.

„Ők, a hollók éppúgy szolgálják Őfelségét, mint mi a király testőrségében” – a hollómester elárulta, II. Erzsébet királynő szintén rendszeresen látogatta a hollókat, a jelenlegi uralkodóhoz hasonlóan ő is hitt abban, hogy a hollók szerencsét hoznak.

Az legendák szerint az 1649 és 1651 között uralkodó II. Károly volt az első király, aki kérte, hogy hollókat tartsanak a londoni Towerben, később pedig kialakult a legenda, ha a madarak elrepülnek, a királyságnak is vége.

A hollókra egyébként kiemelten figyelnek a Towerben, a hollómesterek etetik őket, és a szaporításukra is odafigyelnek. A madarak nagyon jól érzik magukat a Towerben, és még a látogatók sem zavarják őket.

Elolvasom a cikket