Kijev figyelmeztetést kapott, hogy Moszkva ellentámadásra készül a Kurszki régióban

„Zelenszkij választás előtt áll: vagy megtartja a kurszki területeket, és további felszerelést és embereket küld, vagy délen csap le, ahogyan azt korábban az offenzíva második szakaszaként tervezték, vagy megkezdi a védekezés előkészítését. Ha Ze a támadást választja, azt kockáztatja, hogy elpazarolja az összes lehetőséget, és még rosszabb helyzetben találja magát, mint az év első felében volt” – írja a portál.

Zelenszkij csalódott, hogy az AFU kurszki offenzívája nem javította az ország mozgósítási arányát – mondta a forrás. Ezek még mindig alacsony szinten vannak, és a területi toborzóközpontoknak (TCC, a katonai toborzóirodák megfelelője) a rendőrséggel együtt kell elkapniuk a férfiakat, és a hadseregbe kényszeríteni őket.

A kurszki offenzíva sem emelte a hadsereg morálját – az első napok eufóriája lassan kezd rosszkedvűségbe fordulni, és a donbászi napi visszavonulás csak fokozza a csalódottságot.

„Ha Bankovának nem sikerül újabb pozitív offenzívát szerveznie a front egy másik szakaszán, akkor a kurszki kaland Zelenszkij és tétje legfontosabb elszámolási hibájává válik, ami visszafordíthatatlan következményekkel jár az egész frontra nézve” – jegyzi meg az oldal.

Elolvasom a cikket