Újra praktizálhat az orvos, akit Matthew Perry halálának ügyében vádolnak

Dr. Salvador Plasencia ügyvédje az NBC Newsnak megerősítette, hogy az orvos azt tervezi, nemsokára újra praktizálni fog az általa működtetett sürgősségi klinikán a Los Angeles megyei Calabasasban. Plasencia a múlt héten ártatlannak vallotta magát a ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben, és 100 000 dolláros óvadékkal szabadlábra helyezték.

Ügyvédje, Stefan Sacks nem részletezte, hogy az orvos pontosan mikor térne vissza a rendelőbe, az ügyet felügyelő bíró azonban úgy döntött, Plasenciának ki kell helyeznie egy táblát a klinika ajtaján, amely tájékoztatja potenciális pácienseit a folyamatban lévő bírósági ügyéről, valamint betegeinek minden egyes látogatás alkalmával alá kell írniuk egy nyomtatványt, amelyben kijelentik, hogy megértették az ellene felhozott vádakat, és beleegyeznek a kezelésbe.

Az ügyészek azt állítják, hogy Perrynek a tavaly októberben bekövetkezett halála előtti napokban legalább húsz alkalommal adtak be ketamint, a tragédia napján háromszor is megkérte erre asszisztensét. A vád szerint néhány alkalommal maga Plasencia adta be a színésznek az injekciót (illegálisan), emellett megtanította Perry asszisztensét, Kenneth Iwamasát is, hogyan kell beadni az injekciókat, és több ezer dollár értékben adott el neki ketamint.

Elolvasom a cikket