A migránsok senkinek sem kellenek, mégis beengedik őket

2024. augusztus 24. szombat. 8:16

Nocsak, nocsak, mit hall az ember? Egy német rendőrautó, csakúgy ukk-mukk-fukk átlépte a lengyel határt. Hiába van a mindenki által bárhol és bármikor átléphető schengeni határ a két ország között, a szabad átkelés csak polgári személyekre és árukra vonatkozik, rendvédelmi szervekre nem. Persze, tudták a német rendőrök, hogy törvényt sértenek, de a szükség törvényt bont.

A német egyenruhások azért ezt a törvénybontogatást eléggé túlzásba vitték. Ugyanis nem elég, hogy járművükkel átlépték a „vörös vonalat”, egy egész Közel-Keletről származó migránscsaládot is magukkal vittek Lengyelországba. Ott aztán kitették őket, ott, ahol éppen voltak és dolguk végeztével visszafurikáztak Németországba. Pawel Jablonski az ellenzéki Jog és Igazságosság párt volt külügyminiszter-helyettese szerint Németország kihasználja a nyitott határok adta lehetőséget, hogy a Beloruszból érkező illegális migránsokat visszatoloncolja Lengyelországba.

Mármost hogy is van ez? Már a köztéri szökőkutakból is az spriccel ki, hogy az Európai Unión tagállamainak szívesen kell látni a Közel-Keletről, Észak-Afrikából, a Száhel-övezetből és még ki tudja honnan érkező illegális migránsokat. A határokat szögesdróttal, vagy más fizikai eszközzel nem lehet lezárni. Miután ezt Magyarország a Szerbiával közös határán megtette, erre is hivatkozva Brüsszel, hazánknak járó jelentős pénzösszeget fagyasztott be.

Most úgy néz ki, hogy az uniós szándék a tőlünk északra fekvő tagállamokra nem érvényes. Úgy rakják a migránsokat egyik országból a másikba, mint a piacon az eladatlan tele krumplis zsákokat az egyik kofa standjáról a másikéra. Egyik országnak sem kellenek a migránsok. Csak éppen ezt nem merik kimondani, aztán Brüsszelben mindent megszavaznak, ami elősegíti a migrációt.

Mindebben van egy nagyon komoly ellentmondás.

Az EU döntéshozatali testületeiben a lengyel és a német vezetés képviselői büszkén és dalolva szavazzák meg az illegális migránsok betelepítését Európába. Ezzel együtt pedig úgy tekintenek a migránsokra, mint a népességcsere eszközeire, hogy aztán odaülhessenek a Soros-birodalom által Európa temetésére megterített halotti tor asztalához. A lakoma, szerencsére még csak az előételnél tart, de már a tudatmódosított állapot beállt. Így aztán „alsóbb szinteken” pont az ellenkezőjét teszik, mint amiben „a terülj, terülj asztalkám” mellett megállapodtak. Vagyis mindkét ország úgy akar megszabadulni az illegális migránsoktól, hogy azokat a másik nyakába igyekszik varrni.

Ez most főleg, mint a fenti példán is láttuk, a német kormánynak, akár azt is mondhatnánk, létérdeke. A következő vasárnap, alig kilenc nap múlva, szeptember elsején, két német tartományban, Türingiában, és Szászországban, de még ugyanabban a hónapban, Brandenburgban is helyi választásokat tartanak. Mind a három tartomány az egykori Kelet-Németország területén fekszik, közel Németország keleti határaihoz, tehát érzékenyek az illegális migránsok okozta problémákra. És mind a három tartományban, az előrejelzések szerint kiváló eredményre számíthat az élesen migránsellenes, a többi párt által karanténba zárt Alternatívát Németországért politikai alakzat.

A tartományi választások előtt nem tesz jót a baloldali kormánypártoknak a keleti határon jelentkező migrációs nyomás.

Vesződjenek csak a lengyelek a közel-keleti jövevényekkel.

A szerző főmunkatárs

Elolvasom a cikket