A volt vezérkari főnök szerint elkerülhetetlen a háború Oroszországgal

Sir Patrick úgy fogalmazott: „Ha nem növesztjük vissza a jelenleg nagyon, nagyon, nagyon üres készleteinket, és nem tőkésítjük fel (a hadsereget – a szerk.), akkor azt kockáztatjuk, hogy a konfliktus elkerülhetetlenné válik.”

Nem sokkal korábban Sir Roland Walker tábornok, aki Sir Patrickot követte a vezérkari főnöki székben, arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyságnak három éven belül képesnek kell lennie egy nagyobb háborút megvívni, mert Oroszország bosszút akar állni a Nyugaton az Ukrajnának nyújtott segítségért.

Tavaly Sir Patrick azt mondta, hogy az Egyesült Királyság 14 Challenger 2 harckocsit adományozott Ukrajnának, amely miatt a hadsereg „átmenetileg gyengébb” lett, mivel az adományozás „űrt hagyott a fegyverzetünkben”.

2022 februárja óta az Egyesült Királyság 7,6 milliárd font katonai támogatást ígért Ukrajnának, amelyből hárommilliárd font katonai támogatás 2024-ben és 2025-ben esedékes.

Sir Patrick a hadsereg vezetőjeként nyíltan bírálta a csapatok létszámának csökkentését, arra is figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság sebezhetővé vált, mivel kevesebb katona és halálos felszerelés van az országban.

Elolvasom a cikket