Fejbe lőttek egy 27 éves férfit a frankfurti pályaudvaron

Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminiszter részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak. A főpályaudvaron történt incidens megdöbbentette, ez egy „hihetetlenül brutális tett” volt – mondta a wiesbadeni szövetségi bűnügyi hivatalban tett látogatásának margóján. Faeser hangsúlyozta, hogy ésszerű lenne egy olyan fegyvertilalmi zóna kialakítása. Bár az ilyen szörnyű bűncselekményeket soha nem lehetne megakadályozni, a rendőrség könnyebben tudna ellenőrzéseket végezni ezekben a zónákban – tette hozzá.

Közben az interneten megjelentek olyan térfigyelőkamerás felvételek, amelyeken egy férfi hátulról közelít egy másik férfihoz, fegyvert szegez a tarkójára, és az illető nem sokkal később a földre zuhan. – Ezt természetesen tudomásul vettük – mondta Mies, de nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni, hogy hitelesek-e a videók.

A nyomozás szerint a gyanúsított egyébként még kétszer fejbe lőtte a 27 éves férfit, amikor az már a földön feküdt. A szövetségi rendőrök megakadályozták, hogy a férfi felszálljon egy vonatra és elmeneküljön.

A frankfurti főpályaudvaron június 1-je óta éjszakai fegyverviselési tilalom van érvényben. Azóta a fegyvertörvény hatálya alá tartozó fegyvereket, valamint négy centiméternél hosszabb, rögzített vagy zárható pengéjű késeket este 20.00 és hajnali 5.00 óra között nem lehet az állomás épületében tartani.

Elolvasom a cikket