Haaland-mesterhármasával magabiztosan győzött a címvédő

MH/MTI
2024. augusztus 24. szombat. 18:48

A City múlt vasárnap a Chelsea elleni, idegenbeli 2–0-s győzelemmel kezdett, ezúttal viszont gyorsan, a 7. percben hátrányba került. Az első negyedóra végéig azonban három góllal válaszolt erre. Erling Haaland előbb tizenegyesből talált a kapuba, aztán Kevin De Bruyne passzolt a hálóba labdaszerzést követően, majd ő hozta helyzetbe Haalandot, aki nem hibázott. A norvég csatár aztán a 88. percben távoli lövéssel is bevette a vendégek kapuját. Ezzel összességében a 23., a Manchester City színeiben a 10. – ebből a PL-ben a hetedik – mesterhármasát érte el.

A Manchester City 2021-ben kapott ki legutóbb újonctól, a Leeds Unitedtól, azóta 18 mérkőzésből 17-et megnyert, egyet pedig döntetlenre hozott feljutó csapat ellen. A manchesteri alakulat immár 45 meccs óta veretlen hazai pályán, 38 győzelem mellett hét döntetlenje van ebben az időszakban.

A másik manchesteri együttes, a United nem tudott pontot szerezni azután, hogy az első körben nyert a Fulham ellen. Szombaton a Brighton vendégeként a 60. percben még egyenlített, de a hazaiak a 95-ben Joao Pedro fejesével kiharcolták a győzelmet. Az MU az első és a második félidőben is szerzett érvénytelen gólt. Utóbbinál, a 71. percben Alejandro Garnacho jól érkezett egy keresztpasszra az ötös bal oldalán és az üres kapuba lőtt, de középen Joshua Zirkzee a gólvonalon térddel beleért a labdába, így les miatt érvénytelen lett a találat.

Premier League, 2. forduló:
Brighton–Manchester United 2–1
Crystal Palace–West Ham United 0–2
Fulham–Leicester City 2–1
Manchester City–Ipswich Town 4–1
Southampton–Nottingham Forest 0–1
Tottenham Hotspur–Everton 4–0

Elolvasom a cikket