Orosz kézre került Krasznij Jar és Krutoj Jar

Kurszk
Heves harcok folynak ezen a területen Malaja Loknya falu közelében. A nap folyamán az Észak csapatcsoport az ukrán hadsereg két támadását is visszaverte. Az ukrán fegyveres erők tovább próbálkoznak a Cserkasszkoje Porecsnoje falu elfoglalásával, de sikertelenül. Miután Ulanok és Russzkaja Konopelka falvaknál kudarcot vallottak, délre helyezték át támadásaik irányát, és támadták meg Borkij és Szpalnoje falvakat.

Miközben Kijev megpróbálja megkerülni az orosz fegyveres erők erősségeit, az orosz hadsereg Szudzsától délre nyomul előre. Szeptuhovka falu térségében az ukránok megpróbálnak az Olgovka és Kremeny térségében védekező orosz hadsereg egységeinek hátához jutni. Az orosz fegyveres erők viszont a Borki–Ulanok–Szpalnoje-vonalon támadnak, kihasználva, hogy Kijev északra tolta erőit.

Pokrovszkoje
A jelentések szerint Krasznij Jar és Krutoj Jar települések teljes egészében az orosz csapatok ellenőrzése alá kerültek. Ezt ukrán források is megerősítették. Feltételezhető, hogy az uralkodó magaslatot – a Novogrodovka melletti salakkupacot – veszik be legközelebb. És akkor dől majd el a város sorsa, annál is inkább, mert szombat reggel arról számoltak be, hogy Novogrodovka központjában már orosz egységeket észleltek.

Az ukrán hadsereg jelenleg Grodovkából Pokrovszk felé vonul vissza. Minden valószínűség szerint a közeljövőben Grodovka felett orosz zászló fog lobogni.

A DeepState arról számolt be, hogy a pokrovszki fronton olyan eseteket jegyeztek fel, amikor jobb híján drónkezelőket küldtek a lövészárkokba. Vannak olyan információk is, hogy az orosz csoportosulás behatolt Karlovka külterületére, ott sáncolta be magát.

Harkiv
A volcsanszki szakaszon a többemeletes épületek környékén folytatódnak a harcok. Az ukrán hadsereg mindenáron próbálja megtartani állásait, erősítést is vezényeltek a szektorba, amelyet az orosz tüzérek folyamatosan lőnek.

A Lipcovszkij-szakaszon az ukránok pénteken újabb kísérletet tettek Glubokoje falu megrohamozására. Az ellenséges rohamcsoportok mozgását az orosz hírszerzés előre felfedezte, így a támadást még a falu előtt sikerült megállítani.

Elolvasom a cikket