Öt tipp a szobanövények rajongóinak

Ne vegyen növényt csak a kinézete miatt!

– Őszintén szólva a legrosszabb dolog, amit egy üzletben tehet, hogy megvesz egy növényt, mert tetszik a kinézete – mondta Calista Budrow, a Green Spell Plant Shop tulajdonosa. Ha egy adott növény kinézete vagy esztétikája vonzza, tájékozódjon arról, hogy milyen fényre, gondozásra és környezetre van szüksége, mielőtt a pénztárhoz rohan.

Ne nyúljon mindenhez!

A Monstera Thai Constellation és más variegációval – különböző színű levelekkel – rendelkező növények érzékenyek lehetnek. Willa Claire, a rOOTS KC üzletvezetője a BI-nek elmondta, hogy ezeket nem szabad megérinteni. – Az ujjainkból származó olajok barna elszíneződést okozhatnak a tarka növényeken – mondta.

Csínján a tanácsokkal!
Claire azt tanácsolta, hogy más vásárlókat ne tántorítsunk el bizonyos növények megvásárlásától csak azért, mert a múltban problémánk volt vele. – Nem minden növény alkalmas minden ember számára – mondta a BI-nek, hozzátéve: „A növénynevelésnek számos fajtája és szintje létezik.” A boltosok azért vannak, hogy segítsenek. Rájuk hallgassunk, ne az önjelölt szakértőkre.

Ne rázza a növényeket
Az interneten trenddé vált a növények rázása, hogy erőteljesebbek legyenek. Cate Ferguson, a rOOTS KC növénygondozási tanácsadója szerint azonban ez a gyakorlat valójában kárt okozhat egyes fajoknak.

Óvatosan a kártevőkkel

Ha gondjai vannak valamelyik növényével, különösen, ha kártevők jelennek meg rajta, ne rohanjunk fűhöz-fához egy leszakított levéllel vagy az elpusztultnak hitt kártevővel. Mint Budrow mondta: „A növényi kártevők gyorsan terjednek, és nagy kárt okozhatnak.” – Ha baj van hívjon fel egy üzletet, vagy egy megbízható növényszakembert segítségért és tanácsért.

Elolvasom a cikket