Sokan meghaltak két buszbalesetben Pakisztánban

2024. augusztus 25. vasárnap. 14:45

Az első baleset akkor történt, mikor az iraki szent városból, Kerbalából hazatérő, síita muszlim zarándokokat szállító autóbusz szakadékba zuhant. A hatóságok közlése szerint a balesetben legalább 12 ember életét vesztette és 32-en megsérültek. A busz a Makran tengerparti autópályán haladt a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban, mikor a buszvezető a fékek meghibásodása miatt elveszítette uralmát a jármű fölött.

Órákkal később egy másik busz zuhant szakadékba a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban. A rendőrség szerint a balesetben legalább 23 ember, köztük két nő és egy gyerek életét vesztette, és hét további utas megsérült. A busz a vitatott hovatartozású Kasmír állam pakisztáni irányítású területére tartott, mikor lezuhant egy hídról.

Aszif Ali Zardari államfő és Sehbaz Sarif miniszterelnök nyilatkozatban fejezte ki részvétét a két baleset áldozatai részére, és arra kérték a hatóságokat, hogy a lehető legjobb orvosi ellátásban részesítsék a megsérült zarándokokat.

Siíta hívők ezrei utaznak minden évben Irakba a világ egyik legnagyobb tömegeket vonzó vallási rendezvényére, az Arbainra, amelyen a 680-ban meggyilkolt Huszein imám – Mohamed próféta unokája – haláláról emlékeznek meg Kerbalában, Huszein mauzóleumánál.

Elolvasom a cikket