A tudósok bebizonyították, hogy a cukorbetegség elleni gyógyszer segít a dohányzás és az elhízás elleni küzdelemben

A tudósok szerint a fogyókúrás injekciók segítenek az embereknek leszokni a rossz szokásról. Tanulmányok kimutatták, hogy a szemaglutid, a II. típusú cukorbetegség és az elhízás kezelésére szolgáló gyógyszerek hatóanyaga csökkenti a dohányzás iránti vágyat, írta a vm.ru.

A kísérletben mintegy 223 000 cukorbeteg és dohányos ember vett részt. Néhányuknál elhízást is diagnosztizáltak. Az injekció formájában szedett semaglutidot szedőknél kisebb valószínűséggel írtak fel dohányzásról leszoktató gyógyszert vagy megfelelő tanácsadást egy év alatt, mint a más cukorbetegség elleni gyógyszereket szedőknél.

A tanulmány szerzői szerint a semaglutid ígéretes dohányzásról leszoktató gyógyszer. Azok a klinikai esetek, amelyekben a gyógyszert szedő betegek a dohányzás iránti vágy csökkenéséről számoltak be, felhívták a figyelmet a gyógyszer potenciális előnyeire a rossz szokásról való leszokásban – írja a The Sun.

A népszerű Ozempic cukorbetegség elleni gyógyszert gyakran kezdik el azok, akik csak fogyni szeretnének. Az Amerikai Egyesült Államok tudósai más országok kollégáival együtt megállapították, hogy az „Ozempik”, valamint más, szemaglutid alapú gyógyszerek használata jelentősen befolyásolja az öngyilkosságra való hajlamot.

Elolvasom a cikket