Egy szakértő elárulta, mely ételek öregítik gyorsabban a szervezetet

„Vannak olyan élelmiszerek, amelyek nagy mennyiségben fogyasztva még egy egészséges emberben is kellemetlenségeket okozhatnak – a rostok, a glutén és a gyorséttermi ételek. Ezek kedvezőtlenül hatnak a szervezetre, különösen, ha a tápcsatornában rendellenességek vannak” – magyarázta Martyushev-Poklad a RIA Novosztyival folytatott beszélgetésben.

Ezek a problémák azért merülnek fel, mert az ilyen termékek nem biztosítják a szervezet számára a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb elemeket, amelyek támogatják az egészséget és az összes rendszer működését. Ennek következtében az anyagcsere megzavarodik, csökken az immunitás, romlik a szív- és érrendszer, az idegrendszer és más szervek működése – magyarázta a szakértő.

Ezenkívül az „üres kalóriákat” tartalmazó termékek fogyasztása a gyomor-bélrendszer megsértéséhez vezethet, mivel ezek a termékek gyakran sok cukrot, keményítőt és mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek irritálják a gyomor és a belek nyálkahártyáját. Ez gyomorhuruthoz, fekélyekhez, vastagbélgyulladáshoz és más betegségekhez vezethet.

Emellett az „üres kalóriákat” tartalmazó élelmiszerek rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az elhízás és a kapcsolódó betegségek, például a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés és mások kialakulásához. Az elhízás viszont növeli a rák kockázatát, mivel a túlsúly megteremti a szabad gyökök és a sejtmutációk kialakulásának feltételeit.

Így az „üres kalóriákat” tartalmazó élelmiszerek rendszeres fogyasztása súlyosan károsíthatja az egészséget, és növelheti a különböző betegségek kialakulásának kockázatát. Ezért fontos, hogy odafigyeljen az étrendjére, és vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszon, hogy megőrizze egészségét és hosszú életét.

Elolvasom a cikket