Ez a sajt sokak számára mérgező lehet az orvos szerint

A műszaki tudományok kandidátusa a RIA „Novoszty”-nak adott interjújában megjegyezte, hogy a legkárosabb sajtoknak a Dorblu, a Roquefort, a Camembert és más penészes sajtok számítanak. Ezek csemegének számítanak, de olyan mérgező anyagokat tartalmaznak, amelyek listeriózis, agyvelő- és agyhártyagyulladás kialakulását okozhatják.

A penészes sajtokat nem fogyaszthatják emésztőrendszeri betegségben szenvedők, terhes nők, gyermekek. Egészséges felnőttek számára kis mennyiségben még hasznosak lehetnek.

Minden sajt sok kalciumot és más vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, amelyek javítják a bőr, a haj, a köröm állapotát, segítenek gyorsan izomtömeget szerezni és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A pozitív hatás elérése érdekében nem ajánlott meghaladni a napi 40-50 g-os normát.

Ha a legveszélyesebb sajtfajtáról beszélünk, az lehet a kasu martsu. A biotechnológus megjegyezte, hogy Szardínián (Olaszország) állítják elő. A termék belsejében a sajtlégy élő lárvái vannak, de a termék nem számít „hibásnak” – ritka és nagyon drága csemegének.

Elolvasom a cikket