1. Csökkenti a szívbetegségek kockázatát
Egy kutatás szerint a paradicsom az aszpirinhoz hasonlóan segíthet csökkenteni a vérrögök, illetve a szívbetegségek kialakulásának esélyét, különösen azoknál, akiknek magas a vérnyomása. Mivel sok benne a karotinoid, a vitamin és a flavonoid, a vér egészségét is védi, és segít a szervezetet megóvni például az ivóvízben található extra fluoridtól is.
2. Csökkenti a rák kialakulásának esélyét
A paradicsomban található nagy mennyiségű béta-karotin, illetve likopin nagyon hasznos sejtvédő. Kutatások szerint a gyakori paradicsomfogyasztás leginkább a mellrák, illetve a prosztata- és a hererák megelőzésében hatékony.
3. Segít megelőzni a stroke kialakulását
Kutatások szerint a paradicsomban található likopin segíthet abban is, hogy a cukorbetegek szervezetében helyreálljon a biokémiai egyensúly. Emellett gyakori fogyasztása a stroke kialakulását is segíthet megelőzni.
4. Csökkenti a bőr öregedésének tempóját
Szintén a magas likopintartalmának köszönhető, hogy öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, és segít abban, hogy a bőr tovább maradjon fiatalos és egészséges. Sőt egy tanulmány szerint még a DNS-t is védi. Emellett serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, ami 30 százalékkal is megnövelheti a szervezet zsírégető képességét, tehát a fogyásban is segít.
5. Csökkenti a súlyos szembetegségek kialakulásának esélyét
A paradicsomban található A-vitamin javíthatja a látást, és segít megelőzni a farkasvakságot. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy rendszeres fogyasztásával csökken a makuladegeneráció kialakulásának esélye, ami egy súlyos és visszafordíthatatlan szembetegség.