Ezt titkolták György herceg elől

Katalin hercegné és Vilmos herceg számos alkalommal elmondták, hogy gyermekeiknek szeretnék a lehető legnyugodtabb és normális gyermekkort biztosítani. Éppen ezért – a hagyományoktól eltérően – egy jó nevű, de nem bentlakásos iskolába járnak, és igyekeznek úgy nevelni őket, ahogyan egy átlagos brit család él.

A kötelezettségeiknek azonban a gyerekeknek is eleget kell tenniük, és számos nyilvános eseményen is meg kell jelenniük. Bizonyos elkerülhetetlen feladatokról azonban hosszú évekig nem akartak beszélni a szülők. Katalin hercegné és Vilmos herceg tisztában volt azzal, hogy elsőszülött gyermekük élete eltér majd a testvéreiétől, hiszen egy napon ő lesz majd az uralkodó. Ez természetesen számos kötelezettséggel jár, és erre a feladatra minden szempontból fel kell őt készíteni.

A walesi hercegi pár úgy ítélte meg, hogy az a legjobb a gyermeküknek, ha megőrzik a titkot, és György herceget éveken át nem világosították fel arról, hogy mi vár majd rá felnőttként. Egy királyi szakértő szerint Vilmos herceg pontosan tudta, hogyan hatott rá és Harry hercegre gyerekként, hogy másképpen nevelték őket a pozíciójukból és az öröklési rendből kifolyólag. Mindettől szerette volna megkímélni György herceget.

„Györgynek lesz ideje és helye, hogy felnőjön és megértse, hol van a helye a világban. Nagyon hétköznapian és normálisan neveljük” – mondta korábban Vilmos herceg.

A szakértő szerint a walesi hercegi pár a lehető legtovább próbálta elodázni az igazság közlését, így elsőszülött gyermekük sokáig csak azzal volt tisztában, hogy herceg, az fel sem merült benne, hogy egy nap ő lesz az uralkodó.

Elolvasom a cikket