Izgalmassá teheti a Forma–1-es idényt Lando Norris

MH/ MTI
2024. augusztus 26. hétfő. 10:52

A nemzetközi sajtó főként azt emelte ki Lando Norrisnak a vasárnapi Forma–1-es Holland Nagydíjon aratott sima győzelme után, hogy ismét nyílttá válhat a csata az elsőségért a már lefutottnak tűnő szezonban. Igaz, a címvédő Max Verstappen előnye hetven pont kilenc futammal a vége előtt.

Daily Mail: „Norris elrontotta a rajtot, de mégis nyert Zandvoortban. Sokan a sporttörténelem szemétdombjára hajították már ezt az idényt, de ő életet lehelt bele.”
The Times: „A rossz időjárás után az első esőmentes nap hazai parádét ígért a címvédő és a vb-pontversenyben most is éllovas Max Verstappen számára. De jött Norris, és olyan nagy előnnyel nyert, amely előzőleg lehetetlennek tűnt.”
Mirror: „Norris ellentmondást nem tűrő versenyzéssel hagyta faképnél Verstappent.”
La Gazzetta dello Sport: „Idei második győzelmével és a leggyorsabb kör elérésével Norris már csak 70 pontra van Verstappentől. Mivel még kilenc futam van hátra az idei vb-ből, ez a hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan.”
La Repubblica: „Lando nyert Max otthonában. A hollandiai narancsszínből mclarenes papajaszín lett, a Red Bullnak ezúttal sem termett babér, Verstappen öt nagydíj óta nem nyert.”
Corriere della Sera: „Verstappen 2021 óta mindig az élről indult és nyert a narancstengerben, de most változott a helyzet. Norris úgy győzött, ahogy a holland szokott: hatalmas előnnyel, ami jól mutatja a McLaren erejét.”
Mundo Deportivo: „Ezúttal nem mondott csődöt Norris és a McLaren, a brit pilóta 22,8 másodperccel megverte Verstappent, kihasználva autója erőfölényét. Norris nagy ütést vitt be Maxnak.”

Elolvasom a cikket