Katalin hercegné fontos szerepet kaphat a királyi családban

Évek óta a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja Katalin hercegné. Nagyon könnyedén tudnak vele azonosulni az emberek, hiszen nem nemesi családból származik. Emellett nagyon kedves az emberekkel, a királyi látogatásokon rendszerint beszélget a rajongókkal, és könnyen teremt kapcsolatokat.

A szakértők szerint éppen ezért sokkal fontosabb szerepe lehet a jövőben. A brit királyi család több változásra készül, szeretnék modernizálni a monarchiát. Ez részben azért szükséges, mert megváltozott a társadalom, az emberek pedig eltérően vélekednek a királyi család szerepéről, mint II. Erzsébet királynő koronázásának idején. Erről Robert Jobson királyi szerző beszélt a GB News The Royal Record podcastjában.

„Volt bizonyos szintű tisztelet a királyi család iránt, és nem hiszem, hogy ez a tisztelet szükségszerűen meg fog jelenni harminc vagy negyven év múlva. Más lesz a kép, mire György herceg örökölni fogja a trónt, ha végül király lesz. Azt hiszem, ezért olyan fontos, hogy az édesanyja ott legyen, hogy segítsen neki. És azt hiszem, ez az egyik, ha nem a legfontosabb szerepe.”

A szakértő szerint Katalin hercegnének az a feladata, hogy felkészítse György herceget a feladataira. Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy megőrizzék a monarchia népszerűségét. Lényeges, hogy megfontoltságával, megbízhatóságával stabilitást hozzon, hogy ezzel is segíteni tudja majd György herceget.

Elolvasom a cikket