Nógrádi György: Iszonyú nehéz helyzetbe került Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök rendkívül nehéz helyzetben van, mert az alapvető stratégiai célja az volt a kurszki régió elleni támadással, hogy ennek hatására az oroszok kivonják a csapataik egy részét a Donbászból, ez azonban végül nem következett be – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek, írta a Mandiner.

A szakértő szerint ehelyett az oroszok a kalinyingrádi és a balti térségből irányítottak át csapatokat, amely teljesen új helyzetet teremtett.

„Zelenszkijnek jelenleg az a nagy ötlete, hogy ha megkapja az engedélyt arra, hogy a nagy moszkvai reptereket bombázza mélységben, és emellett Moszkvát és Szentpétervárt, abban a pillanatban a háború megfordul” – emlékeztetett a biztonságpolitikai szakértő.

Meglátása szerint ez azért szörnyű ötlet, mert nem lehet tudni, hogy mikor elégelik meg a helyzetet az oroszok, és mikor döntenek úgy, hogy sokkal komolyabb csapást mérnek Ukrajnára. Ennek első jelei már láthatók is, hiszen ma hajnalban gyakorlatilag Ukrajna egész területe ellen támadást indítottak – mutatott rá Nógrádi György.

Elolvasom a cikket